Belföld

2016.08.25. 08:15

Illegális bevándorlás - Vádat emeltek egy szolnoki embercsempész ellen

Vádat emelt a Kecskeméti Járási és Nyomozó Ügyészség minősített embercsempészés miatt egy szolnoki férfi ellen, aki öt szír migránst akart Ausztriába csempészni - közölte a Bács-Kiskun Megyei Főügyészség csütörtökön az MTI-vel.

A közlemény szerint a 29 éves férfi 2015. szeptember 8-án hajnalban Szeged térségéből egy személyautóval akart Budapesten keresztül Ausztriába csempészni öt szír, a határt illegálisan átlépő migránst, de a kecskeméti rendőrök az M5-ös autópálya Bács-Kiskun megyei szakaszán elfogták őket.

A férfit egy Big Boss becenevű ismeretlen bízta meg az embercsempészéssel, ő tárgyalt a migránsokkal és ő állapodott meg a fuvardíjról is, amely kétszáz euró volt személyenként. A szolnoki vádlott sikeres szállítás esetén tőle kapta volna meg a viteldíj ráeső részét - írták.

A vádlott tudta, hogy a migránsok illegálisan lépték át a szerb-magyar határt, ennek ellenére vállalta a fuvart.

A büntetett előéletű, többszörösen visszaeső férfi szabadlábon várja a tárgyalást. Az ügyészség vagyoni haszonszerzés reményében, több személynek segítséget nyújtva elkövetett embercsempészés bűntettével vádolja. Az ügyész végrehajtandó fegyházbüntetés kiszabását kérte vele szemben. A vádlott bűnösségéről a Kecskeméti Járásbíróság dönt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!