Belföld

2017.03.29. 15:02

Irány kirándulni! Ezen a héten már csak napsütés vár ránk!

Komolyabb esőre ezen a héten már nem kell számítani, a hőmérséklet elérheti a 25 fokot is!

Csütörtökön a többórás napsütést gomolyfelhők zavarhatják, délután főként keleten záporeső is előfordulhat, kora estétől azonban mindenütt csökken a felhőzet. Az északnyugati szelet nagy területen élénk, időnként erős lökések kísérik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 3 és 9, a legmagasabb nappali hőmérséklet 15 és 21 fok között alakul.

Pénteken a gomolyfelhő-képződés mellett napos időre lehet számítani, csapadék nem várható. A déli, délkeleti szél többfelé megélénkül, északnyugaton néhol meg is erősödhet. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 2 és 7 fok között alakul, de északkeleten gyenge fagy is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet 17 és 22 fok között várható.

A hétvége első napján derült, száraz idő lesz. A délkeleti szelet többfelé élénk, elsősorban az Észak-Dunántúlon helyenként erős lökések kísérik majd. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 0 és +7, a legmagasabb nappali hőmérséklet 19 és 24 fok között várható.

Vasárnap is derült vagy gyengén felhős időre számíthatunk, késő délutántól azonban a Nyugat-Dunántúlon megnövekedhet a felhőzet, és egy-egy zápor is előfordulhat. A déli, délkeleti szelet többfelé élénk lökések kísérik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 2 és 8, a legmagasabb nappali hőmérséklet 21 és 25 fok között lesz.

Hétfőn aztán átmenetileg megnövekszik a felhőzet, de hosszabb napos időszakokra is számíthatunk. Elszórtan várható zápor, egy-egy zivatar is kialakulhat. A szél északnyugatira, északira fordul, megélénkül, helyenként megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 5 és 10, a legmagasabb nappali hőmérséklet 17 és 23 fok között valószínű, az Alföldön lesz a melegebb.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!