Belföld

2017.01.24. 09:13

Ismerősei körében terjesztette fiatalkorú barátnője intim fényképeit és videóját

Egy 17 éves fiatalember 2015 őszén megfenyegette ugyancsak fiatalkorú barátnőjét, hogy készítsen magáról intim képeket, küldje el neki, ellenkező esetben internetes közösségi oldaláról le fogja tiltani.

Zalai Hírlap

A lány tartva attól, hogy a fiú megszakítja vele a kapcsolatot, elkészítette a fényképeket, - majd további kérésre egy videót is,- és azokat privát üzenetben továbbította a közösségi oldalra.

A fiú a felvételeket letenyei otthonában megnézte és letöltötte számítógépére.  Másnap Tótszerdahelyen a barátjának is megmutatta a fotókat és a videót, majd letöltötte neki egy tabletre és egy telefonra.

Néhány nappal később ez a barát megmutatta egy lány ismerősének a felvételeket, aki azokat letöltötte, megüzente a sértettnek -akit korábbról már ismert-, hogy a felvételt nyilvánosságra hozza, majd körüzenetben megküldte azt  mintegy  30 ismerősének és a saját oldalán  meg is osztotta.

A két fiú és lány ellen  a Zalaegerszegi Járási és Nyomozó Ügyészség  gyermekpornográfia  bűntette miatt emelt vádat a Zalaegerszegi Járásbíróság előtt.

A bűncselekmény  törvényi büntetési tétele 2-8 évig terjedő szabadságvesztés.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!