Belföld

2016.03.02. 13:47

Itt a videó: döntsék el, hogy a kopaszok akadályozták-e Nyakót

Nyilvánosságra került a Nemzeti Választási Iroda térfigyelő kamerájának felvétele, amelyen látszanak azok a pillanatok, amikor Nyakó István és Erdősi Lászlóné segítője pecsétel.

Az NVB szerint a kopaszok nem akadályozták Nyakót. Önök szerint?

Négy másodperccel előzte meg Erdősi Lászlóné segítője az MSZP-s Nyakó Istvánt a vasárnapi boltbezárásos népszavazásért folytatott küzdelemben. Arról, hogy Nyakó miért maradt le, akadályozták-e az ott lévő kopaszok, csak nyilatkozatokat ismertünk eddig.

A helyszínen lévő operatőrök sem tudták levideózni azt a pillanatot, amikor Nyakó és Erdősiné segítője megtudja, hogy pecsételni kell (nyilvános a Kúria jogerős döntése, megszűnt az előző kérdés védettsége). A 444 viszont megkapta a Nemzeti Választási Iroda térfigyelő kamerája által készített felvételt.

Ezen a következő dolgok látszanak:

A felvételt levetítették a Nemzeti Választási Bizottság hétfői ülésén is. Többször is végignézhették a tagok ezt a videót, majd ezután döntött úgy az NVB többsége, hogy a kopaszok nem akadályozták Nyakót fizikailag.

Az NVB megállapította azt is, hogy bár a kopaszok a magatartásukkal megsértették a választás alapelveit, de Erdősiné és kísérője ezt nem használta ki, és a Nemzeti Választási Iroda nem követett el mulasztást. Ezek után hitelesítette Erdősiné kérdését a többség 7:5 arányban Patyi András elnök jogi álláspontjára fittyet hányva.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!