Belföld

2016.01.25. 15:47

Itt várható ónos eső

Folytatódik a csapadékos idő, de komoly fagyok nem lesznek.

Eleinte túlnyomóan borult lesz az ég. A Dunántúlon többfelé esőre számíthatunk, a középső megyékben ónos eső, eső, fagyott eső, de kezdetben főleg a Dunakanyar és a Bükk közötti területen még hó is hullhat.

A Miskolc-Békéscsaba vonaltól keletre pedig havazás valószínű. Estétől fokozatosan csökken a csapadék területi kiterjedése, hajnalban már csak a Dunától keletre lehet szitálás, vagy ónos ködszitálás.

Sokfelé párás lesz a levegő, éjszaka a Dunántúlon kisebb körzetekben, másutt nagy területen képződik köd. Napközben a nyugati megyékben szakadozottabb lesz a felhőzet, egyes helyeken kora délutánig néhány órára a nap is kisüthet, a Dunától keletre azonban erősen felhős, vagy borult, többfelé tartósan párás, ködös időre számíthatunk. Északkeleten kisebb eső, a határvidéken esetleg ónos eső is lehet délután, másutt számottevő csapadék kedd estig nem valószínű. Éjjel a Dunántúl magasabb részein az északnyugati szél megélénkülhet, ezt leszámítva többnyire gyenge marad a légmozgás.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -4 és +1 fok között alakul, de a Dunántúl magasabb részein ennél enyhébb lesz a hajnal. A legmagasabb nappali hőmérséklet kedden a Dunától keletre általában -1 és +5, a Dunántúlon 6 és 13 fok között valószínű.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!