Belföld

2015.10.08. 10:48

Jogerősen életfogytiglanra ítélték a barátnőjét meggyilkoló dobozi férfit

Jogerősen életfogytig tartó szabadságvesztéssel sújtotta a Szegedi Ítélőtábla csütörtökön azt a dobozi férfit, aki 2013-ban meggyilkolta barátnőjét, majd gázpisztollyal megfenyegette a kiérkező mentősöket és rendőröket.

A táblabíróság különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés, fegyveresen elkövetett hivatalos személy elleni erőszak és közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntettében mondta ki bűnösnek a jelenleg 22 esztendős vádlottat, és döntött arról legkorábban 25 év letöltése után bocsátható feltételes szabadságra.

A vádlott 2013 februárjában került intim kapcsolatba az akkor 22 éves sértettel. Májustól a lány családjának békéscsabai házában laktak. A két fiatal júliustól heti rendszerességgel fogyasztott kábítószert, és - a vádlott indokolatlan féltékenysége miatt - egyre gyakoribbá váltak közöttük a veszekedések.

2013. augusztus 30-án - amikor a lány szülei elutaztak - a férfi és a nő azt tervezték együtt töltik a hétvégét. Este elsétáltak a városban, vettek fél gramm mefedront, majd hazaérve a drog egy részét el is fogyasztották. Este nyolc után újra összevesztek, és az erős testalkatú vádlott bántalmazni kezdte a vékony lányt. A férfi testén és fején is ütötte barátnőjét, akit hosszabb időn át fojtogatott is. A vádlott a magatehetetlen lányt bevitte a hálószobába, majd igyekezett eltüntetni a lakásban a bántalmazás nyomait. A sértett 49 külső sérülést szenvedett el, és este tíz előtt elhunyt, élete, ha azonnal szakszerű orvosi ellátást kapott volna, valószínűleg megmenthető lett volna.

Éjfél után a vádlott felhívta telefonon a sértett édesanyját, és bár zavartan és összefüggéstelenül beszélt, az asszony értesítette a mentőszolgálatot. A mentősök fél egy után értek a házhoz, de nem tudták megvizsgálni a lányt, mert a vádlott őket és a helyszínre hívott rendőröket is megfenyegette egy gázpisztollyal, melyről távolabbról nem lehetett eldönteni, éleslőfegyver-e.
A vádlottat végül hajnal kettő után a Terrorelhárítási Központ munkatársai fogták el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!