Belföld

2017.02.21. 13:30

Jogerősen hét évre ítéltek egy kábítószercsempészt

Jogerősen hét év börtönbüntetéssel sújtott a Szegedi Ítélőtábla kedden egy szerb férfit, aki 7,5 kilogramm amfetamint és kokaint akart Magyarországon keresztül a hazájába csempészni.

A táblabíróság különösen jelentős mennyiségre elkövetett kábítószer-birtoklás bűntettében mondta ki bűnösnek a harmincéves férfit, és a szabadságvesztés mellett hét évre kiutasította Magyarország területéről.

A vádlott 2015. október 5-én éjjel jelentkezett kilépésre a röszkei határátkelőnél a saját kocsija utasaként, a járművet egy ismerőse vezette. A tételes vámvizsgálat során az autó hátsó utasterének padozata alatt kialakított rejtekhelyről hét csomag került elő. A 7,5 kilogramm össztömegű, amfetamint és kokaint tartalmazó szállítmányt a vádlott rejtette el Hollandiában azért, hogy azt Szerbiába szállítsa.

A szakértői vélemény szerint a kábítószerek együttes hatóanyag-tartalma több tízszerese volt a különösen jelentős mennyiség alsó határának.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!