Belföld

2016.03.09. 14:08

Jogerősen nyolc évre ítélték egy kalocsai férfi gyilkosát

Szeged - Jogerősen nyolc év börtönbüntetéssel sújtott szerdán a Szegedi Ítélőtábla egy férfit, aki 2013-ban társával Kalocsán vascsővel agyonverte barátnője korábbi szeretőjét, majd a holttestet a településtől néhány kilométerre, egy csatornában elrejtette.

A táblabíróság emberölés bűntettében mondta ki bűnösnek a 38 éves vádlottat.

A vádirat szerint a 45 esztendős kalocsai nő 2012 tavaszától állt szerelmi kapcsolatban a későbbi sértettel. A következő év elejétől ritkábban találkoztak, majd 2013 tavaszán a nő a vádlottal kezdett új kapcsolatot. A sértett ebbe nem tudott belenyugodni, zaklatni kezdte a nőt. Több ezerszer hívta mobil és vezetékes telefonon, fenyegette, többek között azzal, hogy felgyújtja a házukat, sőt egyszer meg is verette. Egy ilyen eset után a nő elhatározta, hogy nyomorékra vereti a férfit, ne tudja többé zaklatni őt. Kétszázezer forintért fel is bérelt egy embert, aki 2013. augusztus 2-án Kalocsán súlyos sérüléseket okozott a sértettnek. A férfi azonban ezután sem hagyott fel korábbi szeretője zaklatásával.

2013. szeptember 1-jén a nő ezért kalocsai házukba hívta a sértettet és a vádlottat is. Miután a sértett megérkezett, a műhelyben vitatkozni kezdett a nővel, mire a vádlott is odament.

Az ítélet megállapítása szerint a két férfi között szóváltás alakult ki, eközben a vádlott fölkapott egy vascsövet, és többször megütötte vele a sértettet. Az áldozat földre került, ekkor egy másik csővel társa is ütéseket mért rá. Az áldozat halálát a fejére mért legalább hét nagy erejű csapás okozta.

A holttestet a vádlott egy ismerősével a várostól néhány kilométerre található csatornához vitte, és ott elrejtette. Az áldozatot másfél hónappal később eltűntként keresni kezdte a rendőrség, és november 10-én megtalálták a holttestét.

A nő ügyét - tekintettel rossz egészségi állapotára - elkülönítették, így esetében nem hozott a bíróság ítéletet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!