Belföld

2015.07.30. 08:46

Két éve vitte el láthatásra kisfiát egy férfi, Brüsszelben elfogták

Nemzetközi elfogatóparancs alapján a belga hatóságok Brüsszelben elfogtak egy 34 éves balatonlellei férfit, aki két évvel ezelőtt láthatásra vitte el 5 éves kisfiát a tőle válófélben lévő feleségétől, és a gyermekkel ismeretlen helyre távozott - közölte a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság csütörtökön az MTI-vel.

A sajtószolgálat tájékoztatása szerint a férfit július 9-én fogták el, az Országos Rendőr-főkapitányság Nemzetközi Bűnügyi Együttműködési Központjának munkatársai kedden hozták Magyarországra.

A Fonyódi Rendőrkapitányság még aznap büntetőeljárást indított ellene kiskorú veszélyeztetésének megalapozott gyanúja miatt. F. Andrást a nyomozók gyanúsítottként hallgatták ki, őrizetbe vették, és előterjesztést tettek az előzetes letartóztatására, amelyről pénteken dönt a Kaposvári Járásbíróság.

Az információk szerint az apa a kisfiút 2013 decembere óta nem járatta óvodába, így a gyermek nem vett részt az iskolai előkészítő foglalkozásokon. A férfi azt is megakadályozta, hogy a gyerek az édesanyjával találkozhasson, ezzel veszélyeztette a kisfiú érzelmi, értelmi, erkölcsi fejlődését.

A rendőrség a közleményében arról nem ír, hogy a kisfiút hol, milyen körülmények között találták meg, hazahozták-e, és ha igen, akkor mikor. Az MTI kérdezte a rendőrséget, de erről többszöri megkeresésre sem sikerült tájékoztatást kapni.

Címkék#apa#gyerek

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!