Belföld

2015.03.26. 12:08

KKM: nem tudtak a Quaestor pénzügyi helyzetéről

A Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) minden olyan vádat a leghatározottabban visszautasít, amely szerint törvénytelen információi voltak a Quaestor pénzügyi helyzetével kapcsolatban - szögezte le csütörtökön az MTI-hez eljuttatott közleményében a tárca. Azt is közölték: Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a Quaestor csődjét megelőző időszakban nem találkozott Tarsoly Csabával, és semmilyen levelet nem kapott a Quaestor vezetőjétől.

Kifejtették: a Külgazdasági és Külügyminisztériumnak és háttérintézményeinek semmilyen törvénytelen információi nem voltak, következésképp a KKM és háttérintézményei semmilyen információt nem tudtak eltitkolni.

A tárca közleményében azt írta: a Quaestor csődjét az okozta, hogy a Buda-Cash és a Hungária Értékpapír bedőlése után az emberek bizalmatlanná váltak a brókercégekkel szemben, elkezdték kivenni a pénzüket a Quaestortól, és a cég egy idő után nem tudta biztosítani a kötvények ellenértékét.

Semmilyen titkos információról nincs tehát szó, az említett ügyfelekhez hasonlóan járt el a Magyar Nemzeti Kereskedőház (MNKH) is, amikor a miniszterelnöki utasításnak megfelelően a tőkéjét kivette a Quaestortól. Az MNKH vezetői ezt a döntést, látva a piaci folyamatokat a miniszterelnöki utasításnak megfelelően hozták meg - tette hozzá a KKM.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!