Belföld

2017.02.15. 19:52

Közbeszerzési ügyek

Budapest - A minap tartotta első soros ülését a Közbeszerzési Hatóság keretében működő tanács, amely két fontos útmutatót is kiadott.

Zalai Hírlap

Az egyik a kizáró ok megfelelő alkalmazásához nyújt segítséget, a másik a 300 millió forint alatti építési beruházások szabályozásához kapcsolódik. A január 1-jén hatályba lépett törvényi változás lényege, hogy a 25 és 300 millió Ft közötti építési beruházások esetén legalább öt gazdasági szereplőt kell felhívni, szemben a korábbi szabályozásban meghatározottal.

Az ülésen napirenden volt a tagok tiszteletdíja. Ennek mértékét a hatóság elnöke állapítja meg. A tanács többségének egyetértése mellett Rigó Csaba Balázs, a Közbeszerzési Hatóság elnöke 0 Ft tiszteletdíjat állapított meg - tájékoztatott a hatóság.

A Közbeszerzések Tanácsának létszáma a közelmúltban 19-ről 13-ra csökkent. További változás, hogy évente a korábbi 6 helyett legalább 10 alkalommal ülésezik a testület.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!