Belföld

2017.03.21. 10:10

Szívességből lakhatott unokatestvére lakásában, cserébe baltával szétverte

A Kecskeméti Járási és Nyomozó Ügyészség zsarolás, önbíráskodás és súlyos testi sértés miatt vádat emelt egy 32 éves férfivel szemben, aki fenyegetéseivel és erőszakos magatartásával a környezetében élőket rettegésben tartotta.

A 32 éves vádlottnak unokatestvére szívességből megengedte, hogy a bérlakásába beköltözzön, cserébe a vádlottnak a lakbért és a lakás rezsijét kellett fizetnie. A férfi azonban csak két hónapig fizette a lakás költségeit, 2016 februárjától már nem és rövid időn belül mintegy 220.000,- Ft közüzemi díj tartozást halmozott fel. - jelent meg az Ügyészség honlapján.

A vádlott unokatestvére kérése ellenére nem hagyta el a bérleményt, hanem még meg is fenyegette őt azzal, hogy rá fogja gyújtani a házat és aki oda bemegy, élve nem fog kijönni. Azért, hogy ennek nyomatékot adjon, a vádlott baltával a lakást és a bútorokat szétverte, valamint fenyegető tartalmú fényképet és hangüzenetet küldött unokatestvérének. Az üzenetek az unokatestvérben és családjában komoly félelmet keltettek amiatt is, mert volt olyan fénykép, amelyen a vádlott egy szamurájkardot tartott a kezében. Ráadásul mindezek után unokatestvérétől 200.000,- Ft-ot követelt azért, hogy a lakást visszaadja.

A vádlott nem először szállt szembe környezetével: egy korábbi bérleményét sem volt hajlandó önként elhagyni, sőt ott is mintegy 400.000,- Ft hátralékot halmozott fel, ezért kilakoltatása érdekében ebben az időben végrehajtás volt folyamatban. 2016. június közepén a vádlott összetalálkozott korábbi bérbeadójával, egy kecskeméti nővel és a nyílt utcán megfenyegette azzal, hogy felgyújtja a házát, ha nem adja ki a lakásban maradt dolgait.

2016. május 15-én a vádlott és akkori élettársa kapcsolata megszakadt, majd másnap délután előzetes szóváltást követően a vádlott felpofozta a nőt, sőt egy porszívócsővel úgy bántalmazta, hogy a nő keze is eltört.

Az ügyészség a többszörösen büntetett előéletű férfit zsarolás, önbíráskodás és súlyos testi sértés bűntettével vádolja, amely 2-12 évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő. Az ügyészség a korábban előzetes letartóztatásban volt, jelenleg szabadlábon védekező férfivel szemben börtönbüntetés kiszabását indítványozta és azt, hogy a korábbi felfüggesztett börtönbüntetését is hajtsák végre rajta.

A vádlott bűnösségéről a Kecskeméti Járásbíróság fog dönteni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!