Belföld

2017.05.11. 18:45

Lázár a demokráciáról

A nemzeti konzultáció a demokrácia igazi kiteljesedése, és aki ezt nem látja, az nem érti a demokrácia lényegét - hangsúlyozta Lázár János.

A Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtöki sajtótájékoztatóján mondta ezt, s beszámolt arról, hogy eddig 1,276 millióan küldték vissza a kérdőívet.

Az Európai Bizottság állítása szerint a kormány a nemzeti konzultációval félrevezeti az embereket - mondta, majd áttért arra, hogy nem a magyar kormány, hanem éppen a bizottság próbálja azzal "butítani" a magyar választókat, hogy Magyarországnak jót tesz az energiaár-liberalizáció.

Bejelentette: emelik a védőnők bérét, novembertől 33 ezer forintos pótlékkal, amit 2018-ban is megkapnak. Megkezdik a védőnői hálózat átalakítását, a tervek szerint az állami egészségügyi rendszer része lesz és nem az önkormányzatok felügyelete alá fog tartozni - részletezte. Erről még senkivel nem egyeztettek, csak a cél körvonalazódott - említette meg. A miniszter megerősítette: a mentőszolgálat dolgozóinak bére 2018-tól 10 százalékkal emelkedik, jövőre 39,7 milliárd forintot fordítanak a mentősökre. Újságírói kérdésre válaszolva kifejtette: a nyugdíjemelés leghamarabb ősszel, az akkori számok ismeretében kerülhet napirendre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!