Belföld

2016.04.25. 12:47

Illegális bevándorlás - Négy kilométeren torlódnak a teherautók az M1-esen Hegyeshalomnál

Mintegy négy kilométeren torlódnak a teherautók az M1-es autópályán a hegyeshalmi határátkelőnél a magyar oldalon, mert az osztrák rendőrség továbbra is szúrópróbaszerűen ellenőrzi a járműveket a migránsok és az embercsempészek kiszűrése érdekében - közölte a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság hétfő délután a rendőrség honlapján.

A tájékoztatás szerint a személyautók egy sávban haladhatnak a határátlépési pontnál, de ez jelenleg nem okoz fennakadást a közlekedésben.

A rendőrség arra kéri a teherautók vezetőit, hogy aki teheti, az a hegyeshalmi helyett válassza a rajkai határátkelőt az ország elhagyására.

A burgenlandi rendőrség április 22-én jelentette be, hogy a nezsideri, a kismartoni, a nagymartoni és a felsőpulyai járás átkelőinél április 25-én reggel nyolc órától várható ellenőrzés, de hogy pontosan melyik határátkelőknél, azt az akció sikerességére hivatkozva nem kívánták közölni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!