Miskolcon emlékezett 1848-49-re az MSZP

2016. március 14., 21:47 forrás: MTI
komment
A sajtószabadságért, a demokráciáért, mindannyiunkért címmel emlékezett Miskolcon az MSZP hétfőn 1848-49 forradalmára és szabadságharcára, a mintegy ötszáz ember között ott volt Tóbiás József pártelnök is az Erzsébet terén, ahol az ország első, életnagyságú Kossuth Lajos szobra áll.
hirdetes_kapcsolo: 1
data['nincs_banner']: 0
G->reklam_mentes: 0

Hiller István, az Országgyűlés alelnöke, az MSZP oktatási kabinetjének vezetője arról szólt, hogy 1848 egy mérce minden magyarnak. A "szabadság egységes, nem lehet darabokra szakítani, 2016-ban tudni kell, hogy mi a történelmi üzenet: az egyik oldalról a hagyomány tisztelete, a másik oldalról pedig a jelen és a jövő, amely a szabadság fontosságára figyelmeztet - jelentette ki.

A politikus kifejtette, hogy Miskolc lett a magyar tanszabadság újjászületésének városa, a "tanuláshoz és tudáshoz való hozzáférés a modern korban legalább olyan fontos, mint Petőfi idején".

Varga László országgyűlési képviselő, az MSZP Borsod-Abaúj-Zemplén megyei elnöke azt mondta: a rendszerváltás óta Miskolcon mindig megtartja a párt ezt a fáklyás felvonulásos rendezvényt, most azonban különös jelentőséget ad a rendezvénynek, hogy Miskolcot sokan a "szabadság fővárosának" is tartják, bár nem a városvezetés, hanem a "bátor pedagógusok miatt".

Emlékeztetett arra, hogy február 3-án itt volt a vidék legnagyobb kormányellenes tüntetése, és "ez valami változást elindított az országban is", ott és akkor a jelenlévők hitet tettek egy igazságosabb oktatás mellett.

Megjegyezte: a biztonság és a szabadság között nem kell választani, "mind a kettő fontos egy demokráciában."

Gúr Nándor MSZP-s országgyűlési képviselő a rendezvényen úgy fogalmazott: a magyar nemzet 1848-ban azt mondta: egyenlőség, szabadság, testvériség.     Az 1848-49-es ifjak üzenete ma is aktuális, "olyan kormányt kell, amely felelős, az emberek javát szolgálja, olyan parlament, Országgyűlés kell, amely azért van, hogy mindenki jobban éljen, és a törvények előtt is mindenki egyenlő legyen" - tette hozzá.

2016. március 14., 21:47 forrás: MTI

Hozzászólások

Részletes műsor

loader image

Műsorok betöltése...