MSZP: 400-600 milliárd forintot kell az egészségügybe tenni

2016. február 11., 13:15 forrás: MTI
komment
Az MSZP szerint 400-600 milliárd forint szükséges az egészségügyben, s ennek nagyobb részét fizetésekre kell fordítani.
hirdetes_kapcsolo: 1
data['nincs_banner']: 0
G->reklam_mentes: 0

Tukacs István, az ellenzéki párt országgyűlési képviselője csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján a Nemzeti Egészségügyi Kerekasztal ülésén tapasztaltakról azt mondta: soha nem látott egység van az ágazat szereplői között, a legfontosabbnak azt tartják, hogy pénz kell a rendszerbe, s pártja is ezt kívánja képviselni.

Értékelése szerint az egészségügyi kormányzat folytatja a "tűzoltást" és szóban akarja megoldani a problémákat.

A szocialista politikus szóvá tette, hogy nem sikerült megoldani a bérszámfejtést, s emiatt mentősök és szakdolgozók tömege nem kapta meg jogos járandóságát.

Bírálta azt is, hogy Ónodi-Szűcs Zoltán államtitkár ápolókkal pótolná egyes feladatokban az orvosokat. Szerinte ez egy a gyakorlatban már létező helyzet legalizálásáról szól, és nem ez a megoldás, hanem Magyarországon kell tartani az orvosokat.

Tukács István genocídiumnak nevezte a krónikus belgyógyászatok megszüntetésére tett javaslatot, hangsúlyozva: az ott lévők öregek és betegek egyszerre, így gyógyítani kell őket.

Az MSZP a 2016-os költségvetéshez hasonlóan a 2017-es büdzséhez is megteszi majd módosító javaslatait, "a parlament nyelvére fordítja le az egészségügyben dolgozók követeléseit" - fogalmazott, megjegyezve: továbbra is önálló egészségügyi tárcát és Balog Zoltán távozását tartják szükségesnek.

2016. február 11., 13:15 forrás: MTI

Hozzászólások

Részletes műsor

loader image

Műsorok betöltése...