Belföld

2016.07.23. 18:20

Müncheni lövöldözés - A konzulátus kapcsolatban áll az áldozat családjával

Természetesen kapcsolatban állunk az áldozat családjával, akiknek a legmesszebb menő segítséget megadjuk a továbbiakban - jelentette ki Kovács Ferenc, a müncheni konzulátus magyarokért felelős konzulja.

Turbók Attila

A péntek esti müncheni merénylet áldozatai között szerepel egy kettős állampolgárságú, tizenöt éves fiú. Kovács Ferenc az áldozatról további információval nem szolgálhatott, annyit azonban elmondott, amennyiben szükséges, a hazaszállítását természetesen a konzulátus intézi.

- Meglehetősen nagy a müncheni magyar diaszpóra, egy jellemző adat, csak a katolikus egyházközségnek 12 ezer ottani tagja van - mondta a konzul. Hangsúlyozta, a konzulátus abban az esetben segít a magyar állampolgároknak, ha a segítséget ők kérik, vagy például a jelenlegi, sajnálatos esetben is. - Ilyen esetben az illetékes hatóságok segítségét kérjük a keresésben - mondta a konzul. Kovács Ferenc még hozzátette, a bajor rendőrséggel kiváló az együttműködés, nagyon korrekten működnek együtt a müncheni magyar konzulátussal is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!