Belföld

2017.03.16. 13:21

Bebetonozva találtak rá egy Nagykanizsáról eltűnt nőre Ausztriában (frissítve)

Ausztriában, egy ház lépcsője alá bebetonozva találtak rá a napokban egy Nagykanizsáról decemberben eltűnt nő holttestére - írja az MTI.

Arany Gábor

Az ORF honlapján arról írt, hogy a feltételezések szerint egy decemberben eltűnt 42 éves magyar prostituált bebetonozott holttestét találták meg Mariazellben, egy családi házban. Az esettel összefüggésben hétfőn őrizetbe vették, majd szerdán szabadlábra helyezték a ház 40 éves osztrák tulajdonosát.

A rendőrség közlése szerint nem merült fel idegenkezűség gyanúja, de a halál oka még nem tisztázott. A 40 éves férfi azt vallotta, hogy december elején, miután drogozás után kitisztult az elméje, pánikba esett, amikor a hálószobájában rátalált az akkor már órák óta halott nőre.

Bevallása szerint először fel akarta darabolni és el akarta égetni a holttestet, de erre nem volt képes, ezért döntött úgy, hogy bebetonozza a lépcső alá - írja a steiermerk.orf.at.

Az osztrák média arról is beszámolt, hogy az osztrák férfit ismerték a magyar nő hozzátartozói, és a nő eltűnése után megfenyegették, hogy elrabolják és prostitúcióra kényszerítik a férfi lányát. A férfi félelmében megszervezte, majd bejelentette saját elrablását, de a rendőrök rájöttek, hogy nem valódi bűncselekményről van szó. Ezt követően kutya segítségével bukkantak rá a nő bebetonozott holttestére.

A nyugat.hu információja szerint a 2016 decemberének elején Nagykanizsáról eltűnt 42 éves nőt Muraszemenyén látták utoljára az osztrák férfi társaságában.

Az MTI érdeklődésére a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság csütörtökön annyit közölt: az osztrák hatóságoktól egyelőre nem kaptak hivatalos tájékoztatást.

FRISS: Munkatársaink felkutatták a szerencsétlenül járt nő hozzátartozóit, akik Kiskanizsán élnek – eltűnéséig az áldozat is ott lakott. Húga elmondta: édesanyjuk és az áldozat lánya tegnap már el is utaztak Mariazellbe, hogy intézkedjenek a maradványok hazaszállításáról. Érdeklődtünk a részletekről a megyei rendőr-főkapitányság, illetve az ORFK sajtószolgálatánál is. Előbbi nem kapott hivatalos tájékoztatást az ausztriai hatóságtól az üggyel kapcsolatban, utóbbi pedig az osztrák rendőrséghez irányított minket.

Itt Jürgen Haas sajtószóvivőtől megtudtuk: a hozzátartozók minden kétséget kizáróan a kiskanizsai B. E.-t ismerték fel és azonosították a holttestben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!