Belföld

2015.07.03. 12:50

Négy évszakos úti cél a Balaton a Magyar Turizmus Zrt. szerint

A Balaton az elmúlt évek fejlesztéseinek és marketingjének köszönhetően négy évszakos úti céllá vált, az év minden időszakában különleges programlehetőségeket kínál - mondta a Magyar Turizmus (MT) Zrt. vezérigazgatója pénteken egy szakmai konferencián, amelynek részleteiről a társaság közleményben tájékoztatta az MTI-t.

Faragó Péter kifejtette, hogy a következő években lehívható uniós fejlesztési források jelentős része a vidéki Magyarországot célozza, ami a Balaton szempontjából is előnyös lesz. Továbbra is a vízparti, családi üdülés a legjellemzőbb a Balatonnál, azonban többek között az ökoturisztikai és kerékpáros fejlesztések, a kalandparkok és az egyre népszerűbb vitorlázás eredményeként folyamatosan bővül az aktív turisztikai lehetőségek tárháza is - hangsúlyozta. Hozzátette, hogy a Balaton jelentős helyi turisztikai bevételeket generáló nemzetközi vitorlás versenyeknek ad otthont, a strandokon pedig nagy divatja van a vízi sportoknak, mint a kajakozás, a sárkányhajózás, vagy a stand up paddle (állva evezés egy speciális szörf deszkán). A Balaton még mindig az első számú belföldi úti cél, a tóhoz érkezők háromnegyede belföldi vendég. Az összes belföldi vendégéjszaka 26 százalékát, a külföldi vendégéjszakáknak pedig mintegy 15 százalékát regisztrálják a balatoni kereskedelmi szálláshelyek - ismertette az MT Zrt. vezérigazgatója.

Címkék#Balaton

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!