Belföld

2016.08.25. 14:33

Nyilvánosságra hozták a felsőoktatási pótfelvételi ponthatárokat

Nyilvánosságra hozták csütörtök délután az idei felsőoktatási pótfelvételi ponthatárokat a www.felvi.hu oldalon. Ezzel eldőlt, hogy a 8305 pótfelvételiző közül ki kezdheti meg a tanulmányait szeptemberben.

Azokat a jelentkezőket, akik megadták a mobilszámukat, a ponthatárok kihirdetése után SMS-ben is értesítik. A felvételt nyerő jelentkezők a felvételi határozatot és a beiratkozással kapcsolatos tudnivalókat a felsőoktatási intézménytől kapják meg szeptember első napjaiban - tájékoztatott korábban az Oktatási Hivatal.

A pótfelvételiben meghirdetett szakok esetében - ha a szakot korábban az általános eljárásban is meghirdették - a ponthatár nem lehetett alacsonyabb az általános eljárásban, július 26-án nyilvánosságra hozottnál. Ha pedig egy képzést kizárólag a pótfelvételi eljárás során hirdettek meg, akkor a ponthatár nem lehetett alacsonyabb a jogszabályi minimum pontszámnál, ami alapképzésen és osztatlan mesterképzésen 280, felsőoktatási szakképzésen 240, mesterképzésen 50 pont.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!