Nyomoz a rendőrség a molesztáló tesitanár ügyében

2016. február 10., 16:20 forrás: index.hu
komment
Szexuális visszaélés bűntettének gyanúja miatt nyomoz a rendőrség annak a testnevelőtanárnak az ügyében, amely esetről az Index számolt be még tavaly novemberben.
hirdetes_kapcsolo: 1
data['nincs_banner']: 0
G->reklam_mentes: 0

Ahogy akkor megírtuk, félreérthetetlenül szexuális tartalmú üzeneteket küldött a diáklányoknak egy Veszprém megyei középiskola tanára a Facebookon. Amikor az iskola igazgató ezzel szembesítette, önként felmondott, de néhány nap múlva az intézmény akkori fenntartója, a Klebelsberg  Intézményfenntartó Központ  tankerületi igazgatójának közbenjárására visszakerült az intézménybe. Az igazgató az Index megkeresésére nem akart az ügyről beszélni, a tankerületi vezető nem emlékezett rá, a szülők pedig beletörődtek a helyzetbe.

cikkünk megjelenése után a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) vizsgálatot indított, miután már nem a Klik, hanem az NGM alá tartozik az érintett középiskola. A vizsgálat megállapította, hogy a tanár a tanulókkal szemben tanúsított magatartásával, viselkedésével megszegte a nemzeti köznevelésről szóló törvényben, illetve a munkaköri leírásban foglaltakat. A pedagógus nem tartotta be a közalkalmazotti jogviszonyból származó lényeges kötelezettségét és a magatartási szabályokat – állt a Nemzetgazdasági Minisztérium akkori közleményében. Úgyhogy a tanárt végül kirúgták.

A legújabb fejlemény az ügyben, hogy a rendőrség nyomoz, méghozzá információnk szerint a Veszprémi Szakképzési Centrum főigazgatónak jelzése alapján. Ugyanakkor - mint azt rendőrségi forrásból megtudtuk - a Klik érintett tankerületének igazgatója (akinek a közbenjárására a tanár visszakerült az iskolába) nem érintett az eljárásban.

2016. február 10., 16:20 forrás: index.hu

Hozzászólások

Részletes műsor

loader image

Műsorok betöltése...