Belföld

2017.05.18. 06:42

Rendszeresen, brutálisan bántalmazta mozgásképtelenné tett élettársát a 70 éves férfi

A 62 éves asszonynak azt is megtiltotta, hogy orvoshoz menjen a sérüléseivel.

Felnőtt fiai vitték végül kórházba azt a 62 éves asszonyt, akit élettársa, egy ma már a 70. életévében járó férfi közös falusi házukban több alkalommal brutálisan megvert, miközben megtiltotta neki, hogy súlyos sérüléseivel orvoshoz forduljon. A Hatvani Járási Ügyészség vádat emelt az elkövetővel szemben, és vádiratában szigorú büntetés kiszabására tett indítványt. -írja az ugyeszseg.hu.

A vádlott és a sértett élettársak voltak, együtt laktak egy rózsaszentmártoni házban, ahol gyakran italoztak. Nem volt ritka eset, hogy ittasan, tettlegességig fajuló vitába keveredtek egymással. Ez történt 2016 márciusának elején is, amikor a vádlott az udvaron ellökte élettársát, aki olyan szerencsétlenül esett, hogy combnyaktörést szenvedett. Súlyos sérülése azonnali ellátást igényelt volna, azonban a férfi – bár látta, hogy a nő gyakorlatilag mozgásképtelenné vált – nemhogy orvost nem hívott hozzá, de még azt is megtiltotta neki, hogy másoktól segítséget kérjen. A sértettet a szomszédok hetekkel később látták csak mozogni, amikor egy rozzant székre támaszkodva próbált araszolni az udvaron, azonban még akkor sem merte elmondani nekik, hogy miként került ilyen állapotba. Az egy hónapig tartó ellátatlansága maradandó fogyatékosságot eredményezett, mivel az asszony törött combcsontja rosszul forrt össze.

Március folyamán a vádlott még legalább további tíz esetben bántalmazta közös lakásukon élettársát, aki az őt ért ütések ellen védekezni képtelen volt. Ezek következtében az asszony előbb jobb oldali bordatörést szenvedett, majd – mielőtt még ez a sérülése meggyógyulhatott volna – április 1-jén a vádlott olyan durván verte meg ismét, hogy felső végtagjain és mindkét szeme körül nagy kiterjedésű véraláfutások keletkeztek, továbbá eltörött három bal oldali bordája is. A sértett ekkor már olyan állapotba került, hogy az aggódó szomszédok a külön élő gyermekeihez fordultak segítségért, akik végül orvoshoz vitték az erősen leromlott állapotban talált édesanyjukat.

A Hatvani Járási Ügyészség folytatólagosan, védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett maradandó fogyatékosságot okozó súlyos testi sértés bűntettével, valamint segítségnyújtás elmulasztásának a veszélyhelyzetet előidéző által elkövetett bűntettével vádolja az élettársával szemben a kegyetlensége mellett hosszú időn át közömbösséget is tanúsító férfit.

A Hatvani Járási Ügyészség a vádiratában – a cselekmény kirívó tárgyi súlyára és társadalomra veszélyességére tekintettel – végrehajtandó börtönbüntetés kiszabására, és a közügyek gyakorlásától történő eltiltásra tett indítványt az – eddig egyébként büntetlen előéletű – idős férfival szemben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!