Robbanás és tűz volt egy fővárosi lakásban

2016. március 18., 08:43 forrás: MTI
komment
Kigyulladt egy lakás a főváros VII. kerületében, a Dembinszky utcában csütörtök este, két ember súlyosan megsérült. A tüzet eloltották - közölte a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője az MTI-vel.
hirdetes_kapcsolo: 1
data['nincs_banner']: 0
G->reklam_mentes: 0

Kisdi Máté elmondta: a tüzet - amely a négyszintes épület egyik harmadik emeleti lakásában keletkezett - vélhetően robbanás előzte meg, ezért egy válaszfal kidőlt két lakás között, és a tűz a másik lakásra is átterjedt. A tűz továbbterjedését megakadályozták.

Közölte: ketten súlyosan megsérültek, egyiküket a tűzoltók mentették ki.

Hozzátette: az épületet kiürítették, hatvan embert kísértek ki, akik biztonságos helyen várakoznak.

Tűzoltók a főváros VII. kerületében, a Dembinszky utcában, ahol egy harmadik emeleti lakásban robbanás után tűz keletkezett, majd egy válaszfal kidőlése után a lángok átterjedtek egy másik lakásra 2016. március 17-én este. Az eset során két ember súlyosan megsérült. MTI Fotó: Lakatos Péter

A statikus vizsgálatai alapján három lakás kivételével mindegyikbe visszatérhetnek a lakók - tájékoztatta a Országos Katasztrófavédelmi Igazgatóság az MTI-t.

A szakember megállapította, hogy az a lakás, amelyikben a robbanás történt, illetve a mellette és az alatta lévő lakhatatlanná vált ugyan, de nincs közvetlen életveszély. A harmadik emeleti körfolyosó egy része is károkat szenvedett, ezt lekordonozták a tűzoltók, továbbá egy ablakot is alá kell dúcolni az épületben.

Négy lakásban nincs áram, illetve egyelőre sem víz, sem gáz nincs a házban, de a szakemberek már dolgoznak azon, hogy a lakásokban újra beindítsák a közműszolgáltatásokat. A helyszínre küldött melegedőbuszra mintegy ötven lakó szállt fel. A két súlyos égési sérült mellett a mentők egy harmadik embert is kórházba szállítottak, aki rosszul lett az este folyamán - írták a tájékoztatóban.

2016. március 18., 08:43 forrás: MTI

Hozzászólások

Részletes műsor

loader image

Műsorok betöltése...