Belföld

2014.11.28. 13:02

Siófok és Balatongyörök a legvirágosabb város

Siófok és Balatongyörök kapta a "Virágos Magyarországért" fődíját, amellyel elnyerték a jogot, hogy 2015 szeptemberében képviseljék Magyarországot az Európai Virágos Városok és Falvak versenyén - közölte a verseny egyik szervezője, a Nemzeti Gazdasági Minisztérium (NGM) pénteken az MTI-vel.

A minisztérium közleménye szerint a környezetszépítő verseny célja az esztétikus, vendégváró település- és országkép kialakítása, a turizmus fellendítése, valamint a településeken élők összefogásának ösztönzése.

A díjazott magyar települések sikerességét bizonyítja, hogy a legutóbbi európai versenyen a városok között Gyula szerezte meg az aranyérmet.

Évente mintegy 300 település nevez be a versenyre. Idén kiemelt téma volt a településeken található I. világháborús emlékhelyek környezetének gondozottsága.

A miniszterelnöki különdíjat város kategóriában Százhalombatta, falu kategóriában pedig Ordas kapta.

Magyarország alapító tagja a 12 európai országot átfogó Európai Virágosítási és Tájépítészeti Társaságnak, amely az Európai Virágos Városok és Falvak versenyét szervezi - emlékeztet közleményében az NGM.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!