Szakítás miatt lőhette fejbe magát és gyerekét a budapesti rendőrnő

2016. február 03., 16:13 forrás: velvet.hu
komment
Több szomszéd is egy sikoltást hallott szerda délután, csak azért nézett ki az utcára. Aztán annak a rendőrnőnek az édesanyját látták meg, aki 9 éves fiát és magát is fejbe lőtte szolgálati fegyverével pestszentlőrinci házukban.
hirdetes_kapcsolo: 1
data['nincs_banner']: 0
G->reklam_mentes: 0

Az asszony találta meg először a holttesteket, de nem sokkal később a nő rendőr párja is a házhoz ért.

Az utcabeliek mind azt mondták, hogy a család tavaly tavasszal költözött az utcába, ezért még nem is nagyon ismerték őket, azontúl, hogy rendőrök és rendesek voltak.

A nő a BRFK XVIII. Krületi Rendőrkapitányságon dolgozott, akárcsak párja, aki Pestszentlőrinc egyik körzeti megbízottja és már többször elismerték munkájáért. A rendőr főtörzsőrmester a szomszédokhoz kéredzkedett be, amíg a helyszínelők a nyomokat rögzítették.

"Azt mondta, hogy megromlott köztük a kapcsolat és decemberben elköltözött. Inkább ő ment, hogy a nőnek és a gyereknek legyen hol lakniuk. Arra célzott, hogy a párja nem bírta feldolgozni a szakítást. A rendőrnő édesanyja viszont megérezhetett valamit, mert már kedden délután is láttuk a lányánál"  – mondta az az utcabeli férfi, akinél a körzeti megbízott megvárta, hogy kollégái végezzenek.

 

A családi házban hajnalig helyszíneltek, és mivel a BRFK Kerületi Rendőrkapitányságának állományába tartozó rendőrről van szó, a körülményeket a Központi Nyomozó Főügyészség vizsgálja. Ennél többet viszont kegyeleti okok miatt nem mondanak.

 

Kerestük az ORFK-t, hogy megtudjuk, a rendőröknek milyen időközönként kell átesniük pszichológiai vizsgálaton , rendfokozattól függetlenül mindenkit ugyanolyan gyakran vizsgálnak-e és milyen lépéseket tesznek, ha a teszt problémát jelez – a válaszig türelmet kértek.

Azt is megkérdeztük, hogy milyen rendfokozatú rendőrök tarthatják maguknál – ha egyáltalán maguknál tarthatják – szolgálaton kívül a szolgáltai fegyvert? Amennyiben válaszolnak, posztunkat frissítjük.

kinél lehet szolgálati fegyver?

A Velvetnek egy volt rendőr azt mondta, hogy a járőrök, amennyiben őrzött objektumban dolgoznak, csak akkor vihetik haza maroklőfegyverüket, ha kaptak úgynevezett kint tartási engedélyt. Ha nem kaptak, szolgálat után a fegyverszekrénybe kell leadniuk a fegyvert. A körzeti megbízottaknak viszont általában van kint tartási engedélyük, vagyis szolgálaton kívül is maguknál tarthatják maroklőfegyverüket.

2016. február 03., 16:13 forrás: velvet.hu

Hozzászólások

Részletes műsor

loader image

Műsorok betöltése...