Belföld

2016.02.03. 16:50

Szakszervezeti vezető mellett protestáltak Miskolcon

Miskolc - A szakszervezeti jogok eltiprása ellen és egy érdekképviseleti vezető mellett protestáltak csaknem kétszázan Miskolcon, a Miskolci Városi Közlekedési (MVK) Zrt. székháza előtt szerdán, szakszervezeti zászlókkal, transzparensekkel.

A vasutasokat, autóbusz- és villamosvezetőket, valamint más, a közlekedési ágazatban foglalkoztatottakat tömörítő, a Magyar Szakszervezeti Szövetséghez (MaSzSz) tartozó közlekedési szakszervezetek felhívására az ország számos pontjáról érkeztek Miskolcra a demonstrálók, hogy kiálljanak Zelenka László, a Miskolci Autóbusz- és Villamosvezetők Érdekvédelmi Szervezetének elnöke mellett. A megmozduláson jelen volt több baloldali politikus.

Nemes Gábor, a BKV-nál működő Egységes Közlekedési Szakszervezet elnöke az MTI-nek azt mondta: az évtizedek óta sajáthibás baleset nélkül vezető buszsofőrt, Zelenka Lászlót hat hónap járműtakarításra "ítélte" az MVK vezetése azért, mert szolgálat közben, telefonon nyilatkozott az egyik televíziós csatornának a cégnél szerveződő esetleges sztrájkról.

A közlekedési szakszervezetek demonstrációjának résztvevői a Miskolc Városi Közlekedési Zrt. telephelyénél a miskolci pedagógustüntetés előtt 2016. február 3-án. MTI Fotó: Vajda János

A cégvezetés szerint Zelenka László ezzel megszegte a szabályzatot, a szakszervezetek azonban úgy gondolja, hogy az eljárás célja kifejezetten tisztségviselőik és a munkavállalók megfélemlítése volt, a szakszervezeti vezető ugyanis mindenben az előírás szerint járt el, headseten beszélt a riporterrel - tette hozzá Nemes Gábor.

A társaság irodaháza előtt megjelentek seprűkkel takarítottak, utalva ezzel az MVK-s szakszervezeti vezető "új munkakörére", majd petíciót adtak át a cég vezetésének.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!