Belföld

2016.05.04. 09:58

Tizenkét év börtönre ítéltek emberölésért egy fiatalt Győrben

Tizenkét év szabadságvesztésre ítélt egy fiatalt nyereségvágyból elkövetett emberölés, fegyveres rablási kísérlet és lopás miatt szerdán első fokon a Győri Törvényszék.

A gyilkosságot 2014 decemberében követte el az akkor 17 éves fiú, akinek a büntetést fiatalkorúak börtönében kell letöltenie, és a legkorábban 8 év elteltével bocsátható feltételesen szabadságra - közölte a bíróság az MTI-vel.

A törvényszék megállapítása szerint a vádlott karácsonyi ajándékot szeretett volna venni az anyjának, de nem volt pénze, ezért elutazott Gyarmatra, ahol maszkban bement a szikvizes vállalkozó házába. Az alagsorban magához vett egy zseblámpát, egy doboz üdítőt, egy konyhakést és némi aprópénzt. Ezután befűtött, leült egy székre és elaludt.

A háziak hajnalban érezték a meleget, egyikük lement az alagsorba, ahol meglátta a vádlottat. A fiú elmenekült, de másnap visszament. Ekkor már egy baltát és egy gáz-riasztófegyvert is vitt magával. Ismét az alagsorba ment, a 80 éves sértett azonban észlelte, hogy idegen van a házban. A fiú többször baltával ütött az idős férfira, akkor is, amikor az már a földön feküdt. A család többi tagját ezután a vádlott megfenyegette és értékeket követelt tőlük, ők azonban bezárkóztak az egyik szobába. A támadó elmenekült, 2015 tavaszán fogták el. A sértett a kórházba szállítás után meghalt.

Az ítélet nem jogerős, a döntés ellen az ügyész és a védő egyaránt fellebbezést nyújtott be - tette hozzá a Győri Törvényszék.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!