Belföld

2016.08.26. 14:05

Több mint 4300 közlekedési jogsértést tárt fel a rendőrség három nap alatt

Több mint 4300 közlekedési jogsértést tárt fel a rendőrség három nap alatt, a keddtől csütörtökig tartó országos sebességmérő akciója során - közölte az Országos Rendőr-főkapitányság kommunikációs szolgálata a police.hu oldalon pénteken.

Azt írták, hogy összesen 4323 jogsértést dokumentáltak. Ezek közül 1340 esetben a jármű megállítása után intézkedtek: 1258 járművezetővel szemben szabtak ki helyszíni vagy közigazgatási bírságot, további 82 esetben pedig szabálysértési, illetve közigazgatási eljárást indítottak a felelősségre vonásért.

Az ellenőrzésen egy illegális bevándorlót, egy embercsempészéssel megalapozottan gyanúsítható embert, valamint egy körözött elkövetőt is elfogtak a rendőrök, kilenc emberrel szemben pedig bűncselekmény gyanúja miatt kezdeményeztek eljárást - olvasható a közleményben.

Az Európai Közlekedésrendészeti Szervek Hálózata (Tispol) műveleti csoport éves ellenőrzési terve alapján Magyarország egész területén vizsgálták a közúti forgalomban részt vevők sebességét. A Tispol Speed európai szintű ellenőrzés keretében elsősorban a gyorsforgalmi utakon, a főutak lakott területen kívüli szakaszain, valamint a lakott területek közútjain érvényben lévő megengedett legnagyobb sebesség megtartását vizsgálták.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!