Belföld

2016.03.14. 07:16

Több mint négyszáz határsértőt fogtak el a hétvégén

Négyszázöt határsértőt fogtak el péntektől vasárnapig az ország területén - tájékoztatott az Országos Rendőr-főkapitányság hétfőn a police.hu oldalon.

A rendőrség honlapján olvasható statisztika szerint pénteken 112 , szombaton 195, vasárnap 98 migránst fogtak el.

Az év első heteiben országosan, naponta tíz körül alakult az elfogott határsértők száma, de februárban és márciusban is előfordult olyan nap, hogy kétszáznál többet tartóztattak föl. Hétfőtől vasárnapig 675 határsértővel szemben intézkedtek a rendőrök, az azt megelőző héten - február 29-étől március 6-áig - ez a szám 831 volt.

Az ügyészség és a bíróság migrációval kapcsolatos bűncselekményekről megjelent tájékoztatói szerint az érkező határsértők állampolgárság szerinti összetétele nagyon sokszínű, jelentős számban vannak magukat afgánnak, iráninak, pakisztáninak vagy valamely észak-afrikai országból származónak vallók, de jönnek olyan távoli helyekről is mint Haiti vagy Srí Lanka.

A Szegedi Járási és Nyomozó Ügyészség a migrációs válsághelyzet tavaly szeptemberi kihirdetése óta péntekig 2126 elkövetővel szemben határzár tiltott átlépésének bűntette miatt, öt ember esetében határzár megrongálásának bűntette miatt kezdeményezett gyorsított eljárást a Szegedi Járásbíróság előtt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!