Belföld

2015.08.02. 06:54

Többfelé heves zivatarokra figyelmeztet a meteorológiai szolgálat

A várható heves zivatarok és felhőszakadás veszélye miatt öt megyére másod-, hét további megyére és a fővárosra elsőfokú figyelmeztetéseket adott ki vasárnapra a meteorológiai szolgálat.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat az MTI-hez eljuttatott figyelmeztetésében azt írta: késő délutántól délnyugat, dél felől egyre több helyen várható zivatar, legkisebb eséllyel a keleti, északkeleti megyékben.

A vasárnap éjfélig szóló veszélyjelzés szerint másodfokú figyelmeztetés van érvényben Baranya, Bács-Kiskun, Fejér, Somogy és Tolna megyében. E megyékben a heves zivatarokat akár 90 kilométer/óránál is erősebb szél, nagyméretű jég kísérheti, és rövid idő alatt jelentős mennyiségű csapadék hullhat. Néhol pár óra alatt akár 50 milliméternél is több eső eshet.

Budapesten, Pest, Komárom-Esztergom, Veszprém, Zala, Csongrád, Győr-Moson-Sopron és Vas megyében elsőfokú figyelmeztetés van érvényben a várható heves zivatarok, illetve felhőszakadás veszélye miatt.

Az előrejelzés szerint vasárnap a legmagasabb nappali hőmérséklet nyugaton 22, keleten 32 Celsius-fok körül valószínű. Késő este a Dunántúlon 19, a Tiszántúlon 27 fok körül alakul a hőmérséklet.

Megyei előrejelzések

Zalaegerszeg és Zala megye településeinek részletes időjárása

Szombathely és Vas megye részletes időjárása

Veszprém megye településeinek részletes időjárása

Székesfehérvár és Fejér megye részletes időjárása

Dunaújváros és környéke időjárása

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!