Belföld

2017.02.17. 13:27

Tömegbaleset az M43-ason - Két sérültet hazaszállítottak a szegedi klinikákról

Az M43-as autópályán szerdán történt, négy halálos áldozattal járó tömegbaleset sérültjei közül kettőt hazaszállítottak a Szegedi Tudományegyetem (SZTE) klinikáiról - tájékoztatta a felsőoktatási intézmény közkapcsolati igazgatósága pénteken az MTI-t.

A balesetben két török és egy román férfi, valamint egy bolgár nő halt meg, valamennyien mikrobuszban utaztak. A mentők a helyszínen tizenöt sérültet láttak el, tizenhárom embert pedig kórházba vittek Szegedre és Makóra, valamennyien külföldiek.

A közlemény szerint az SZTE Gyermekgyógyászati Klinikán fekvő sérültet a Traumatológiai Klinikán ellátott hozzátartozójával együtt csütörtökön hazaszállították. Az Idegsebészeti Klinikán, az Aneszteziológiai és Intenzív Terápiás Intézetben és a Traumatológiai Klinikán fekvő sérültek állapota stabil.

A sztráda Románia felé vezető oldalán, a határátkelőtől mintegy egy kilométerre szerda reggel fél nyolc körül hét jármű ütközött össze: két román kamion, két román mikrobusz, egy román busz és két bolgár mikrobusz. A rendőrség az ügyben halálos tömegszerencsétlenséget eredményező közúti baleset okozása miatt indított eljárást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!