Belföld

2015.11.26. 09:18

Vádat emeltek egy húszmilliós érmegyűjtemény ellopása miatt Szegeden

Vádat emelt egy több mint húszmillió forintos érmegyűjtemény ellopása miatt a Szegedi Járási és Nyomozó Ügyészség egy helybéli férfival szemben - tájékoztatta a Csongrád Megyei Főügyészség szóvivője csütörtökön az MTI-t.

Szanka Ferenc közölte, május 30-án a Magyar Érmegyűjtők Egyesületének Csongrád megyei szervezete egy szegedi étteremben gyűlést tartott. A vádlott tudott arról, hogy a rendezvényen részt vesz majd egy tagtársa is, aki sok egyedi, jellemzően első világháborús vagy az azt megelőző időszakból származó katonai legénységi érmét tartalmazó, értékes gyűjteménnyel rendelkezik.

A férfi este öt óra körül megjelent a sértett ingatlanjánál, és egy előre odakészített létrát használva, az ajtót befeszítve bejutott a lakásba, ahonnan elvitte a több száz darabos, mintegy 21,6 millió forint értékű gyűjteményt, és 61 ezer forintnyi ékszert. Távozása előtt, hogy a nyomok rögzítését megakadályozza, valamilyen vegyszert fújt szét, ezzel további 200 ezer forintnyi kárt okozva.

A jelenleg előzetes letartóztatásban lévő vádlottnál tartott házkutatás során az érmék nagy részét megtalálták.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!