Vádat emeltek két, rokonát kisemmiző ember és egy közjegyző ellen

2016. január 20., 12:06 forrás: MTI
komment
Hat rendbeli közokirat-hamisítás miatt vádat emelt a Győri Járási és Nyomozó Ügyészség egy mosonmagyaróvári közjegyző ellen, két embert emellett különösen nagy kárt okozó csalással vádolnak - tájékoztatta a Győr-Moson-Sopron megyei főügyész szerdán az MTI-t.
hirdetes_kapcsolo: 1
data['nincs_banner']: 0
G->reklam_mentes: 0

Takács Péter közölte: egy haldokló nő anyja és ügyvéd fivére 2012 nyarán - végrendelet, ajándékozási szerződés és négy hamis közjegyzői okirat készíttetésével, azok kórházi ágyon történt aláíratásával - elvette rokonától annak ingatlanjait. Ezzel 56 millió forint kárt okoztak a később meghalt asszony kiskorú gyermekének.

A vádirat szerint az ügyvéd férfinak és anyjának az volt a szándéka, hogy a haldokló nő tulajdonában lévő ingatlanokat megszerezzék, így az asszony halála után azokkal a sértett férje mint gyermekük törvényes képviselője ne rendelkezhessen.

A gyógyíthatatlan betegségben szenvedő nő a halála előtt három nappal kórházba került, másnap reggel édesanyja és testvére felkeresett egy közjegyzőt. A közjegyző nem tudta, hogy a neki elmondott adatok valótlanok, ezért hat közjegyzői okiratot készített, amelyeket a három vádlott még aznap este a kórházban aláíratott a már döntésképtelen állapotban fekvő, gyógyszerek hatása alatt álló sértettel.

Gál Katalin, a megyei főügyészség szóvivője az MTI érdeklődésére elmondta, a közjegyző azzal követett el bűncselekményt, hogy nem győződött meg a sértett nő beszámíthatóságáról.

Hozzátette: a közjegyzőt három évig terjedő szabadságvesztésre ítélhetik, míg felbujtói esetében halmazati büntetésként kettőtől tizenkét évig terjedő szabadságvesztés lehet a büntetési tétel.

2016. január 20., 12:06 forrás: MTI

Hozzászólások

Részletes műsor

loader image

Műsorok betöltése...