Belföld

2017.05.16. 13:14

Saját gyerekére és volt barátnőjére gyújtotta a házat

Vádat emeltek a 47 éves férfi ellen, aki ittas állapotban felgyújtotta volt élettársa bokodi albérletét.

A Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség különös kegyetlenséggel, több ember sérelmére elkövetett emberölés bűntettének kísérlete miatt emelt vádat az előzetes letartóztatásban lévő 47 éves férfivel szemben. - írja az ugyeszseg.hu.

A férfinek és volt barátnőjének egy közös kislányuk született, majd a kapcsolatuk megromlott, ezért a férfi 2016 májusában a nő bokodi albérletéből elköltözött. A házban ezután heten laktak, az asszony, négy gyermeke (közülük ketten kiskorúak), és még két felnőtt.

A férfi 2016. május 06. napján, hajnalban, ittas állapotban a volt barátnője bokodi albérletéhez ment azzal a céllal, hogy benzinnel a házat lelocsolja, és a benne alvó személyekre rágyújtja. A férfi a ház teraszán lévő bútorokat, valamint az ott kiteregetett ruhákat motorbenzinnel lelocsolta és felgyújtotta, majd a terasz ajtaját berúgta. Az elkövető a nappali járólapjára benzint locsolt és azt is meggyújtotta, közben hangosan kiabált, mire a lakók felébredtek, majd elkezdték oltani a nappaliban lévő tüzet. A kiabálásra a férfi volt barátnője kifutott a szobából közös, 9 hónapos kislányukkal, ekkor a férfi az asszonyt lökdöste, a haját megtépte, közben fenyegetően ordibált, és mindenkitől próbálta elvenni a mobiltelefont azért, hogy ne értesítsék a tűzoltókat.

A gyújtogatás következtében a teraszon lévő bútorok és a nappali függönye lángra kapott, a teraszra nyíló bejárati ajtó üvege a hőtől berobbant. A házban egyre nagyobb lett a füst, ezért az asszony bebugyolálta a kislányát és kirohant vele a házból, míg az egyik lakó értesítette a tűzoltókat és a mentőket. A gyújtogatással a férfi 535.000 Ft kárt okozott.

Az intenzíven égő tűz, a benzin, mint veszélyes anyag, illetve a füst együttesen veszélyeztette a bent tartózkodók életét és a testi épségét.

A férfi tudta, hogy a cselekményének következtében a házban lakók tűzhalált szenvedhetnek, ami nagy szenvedésérzettel járó halálnem.

A főügyészség a férfivel szemben fegyházbüntetés kiszabását indítványozta.

(A nyitóképünk illusztráció)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!