Belföld

2015.08.03. 15:00

Várható időjárás az ország területén kedd estig

Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti:

Hajnalig továbbra sem zárható ki elszórtan zápor, zivatar kialakulása, kedden pedig a többórás napsütés mellett nagyobb eséllyel az ország északi felén fordulhatnak elő helyi jelleggel. Az esetleges zivatarokat felhőszakadás is kísérheti. A változó irányú szél jellemzően mérsékelt marad, erős, viharos széllökések azonban zivatarok környezetében előfordulhatnak.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 14 és 19 fok között valószínű.

A legmagasabb nappali hőmérséklet kedden többnyire 30 és 34 fok között alakul, a Tiszántúlon lesz a melegebb.

Az időjárási helyzet Európában

Ciklon örvénylik Írországtól északnyugatra, emiatt a Brit-szigeteken felhős, csapadékos az időjárás. Ezzel szemben a kontinens felett egy hatalmas kiterjedésű anticiklonnak köszönhetően nagy területen napos az idő, a délutáni gomolyfelhő-képződésből csak helyenként alakulnak ki záporok, zivatarok. Ugyanakkor az Alpok és a Kárpát-medence térségében egy magassági teknő hatására több a felhő, és zivatarok is nagyobb számban fordulnak elő. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában az augusztus elején megszokottaknak megfelelően alakul; északon 15 fok körüli, Lengyelországban 25 és 30 fok közötti, a mediterrán térségben több helyen 35 fok feletti maximum-hőmérsékletet mérnek. Kedd estig a Kárpát-medence időjárását továbbra is egy egyre gyengülő magassági teknő alakítja, emiatt folytatódik a záporokkal, zivatarokkal tarkított időjárás.

Megyei előrejelzések

Zalaegerszeg és Zala megye településeinek részletes időjárása

Szombathely és Vas megye részletes időjárása

Veszprém megye településeinek részletes időjárása

Székesfehérvár és Fejér megye részletes időjárása

Dunaújváros és környéke időjárása

Címkék#időjárás

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!