Belföld

2015.07.31. 15:33

Vasárnaptól teljesen megbénulhat Észak-Buda

Augusztus 2-án, vasárnaptól lezárják a Széll Kálmán tér belső részeit, így a gyalogos forgalmat a tér szélére terelik át.

Nagy erőkkel halad a Széll Kálmán tér újjáépítése, amely 2015 augusztusától új fázisába ér: a bontási és építési munkák már a tér teljes területére kiterjednek. A fejlesztés - amelynek eredményeként egy új, modern arculatú, magas szolgáltatási színvonalú közösségi tér jön létre - harmadik ütemében a Széll Kálmán tér belső részének teljes területén megindulnak a munkák, ezért ott nem lehet biztosítani a gyalogos áthaladást.

A Széll Kálmán tér felújításának munkái 2015 januárjában kezdődtek el, a teljes rekonstrukció 2016 tavaszán fejeződik be. Az útlezárásokra és a tömegközlekedési korlátozásokra a rendezett, modern, akadálymentes, zöld közösségi tér mielőbbi elkészülte miatt van szükség, az okozott kényelmetlenségek miatt a BKK az utazóközönség türelmét kéri.

Augusztustól az alábbi főbb változásokra kell számítani a Széll Kálmán tér közlekedésében:

Augusztus 2-ától (vasárnaptól) a gyalogos forgalom az eddigi, a tér belsején kialakított gyalogosfolyosók helyett a Széll Kálmán tér szélein haladhat.

A Várfok utcából, illetve a Csaba utcából induló buszokat ebben az időszakban a metró, illetve a 4-es és a 6-os villamos végállomásától a Vérmező utcai lépcsőn keresztül, majd onnan a Vérmező utca-Várfok utca útvonalon, vagy a Margit körút felől lehet megközelíteni; ez a korábbi forgalmi rendhez képest mindössze néhány perccel jelent hosszabb gyaloglási időt. A BKK ajánlja, hogy aki a 21-es, a 21A, a 139-es, a 140-es vagy a 140A busszal utazna, az az M2-es metróról a Déli pályaudvar végállomáson szálljon át e járatok valamelyikére.

Augusztus 3-ától (hétfőtől) újra a Széll Kálmán tér Margit körúti oldalára érkezik a 4-es és a 6-os villamos, azonban immár felújított vágányokon közelíti meg a modern látványvilágú térburkolattal és perontetővel ellátott, már a tér átépítése utáni hangulatát idéző korábbi végállomási helyett. A végállomás átadásának előkészítése miatt az augusztus 1-jére és a 3-ára (szombatra és hétfőre) virradó éjszaka a teljes vonalon pótlóbusz közlekedik a 6-os villamos helyett, míg szombaton (augusztus 1-jén) hajnaltól vasárnap (augusztus 2-án) éjfélig a Combinók dél-budai végállomásuktól a Széna térig viszik az utasokat.

Augusztus 3-ától (hétfőtől) lezárják a Várfok utca Vérmező utca és Csaba utca közötti részét, egyúttal átadják a forgalomnak a Várfok utca Csaba utca felé egyirányú alsó útszakaszát, ezért a 21-es, a 21A, a 139-es, a 140-es és a 140A busz végállomása erre az útszakaszra kerül át.

A Széll Kálmán téri ideiglenes jegy- és bérletpénztár helyszíne nem változik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!