Belföld

2015.08.02. 19:53

Nem kell sokat várni, visszatér a kánikula

A következő napokban még többfelé lehetnek záporok, helyenként zivatarok is, utána viszont újabb kánikulai napok következnek, ismét több helyen 38 Celsius-fok körül alakulnak a napi maximumok – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat vasárnap az MTI-hez eljuttatott országos középtávú előrejelzéséből.

Hétfőn napközben többórás napsütésre lehet számítani, a déli óráktól viszont ismét többfelé várható zápor, zivatar. Néhol az ország középső harmadában heves zivatar is kialakulhat felhőszakadással, jégesővel. A Nyugat-Dunántúlon és a Tiszántúlon kevésbé valószínű csapadék. A legalacsonyabb hőmérséklet általában 15-20 fok között, a legmagasabb 27-33 fok között alakul.

Kedden a sok napsütés mellett délután lehet néhol zápor, zivatar. A leghidegebb órákban 14-20 fok várható. Napközben 30-35 fokig melegszik a levegő.

Szerdán is sok napsütés várható. A Dunántúlon lehet helyenként zápor, zivatar. A minimumhőmérséklet 16-21, a maximumhőmérséklet 31-35 fok között alakul.

Csütörtökön és pénteken sok napsütésre van kilátás, csapadék nem lesz. A legalacsonyabb hőmérséklet mindkét nap 17-22 fok között alakul. Csütörtökön napközben 33-37, pénteken 34-38 fokig melegszik a levegő.

Szombaton és vasárnap felhőtlen lesz az ég, száraz idő várható. Helyenként megélénkülhet a szél. A "leghidegebb órákban" szombaton és vasárnap is 18-23 fok között alakul a hőmérséklet. A nappali maximumok szombaton 34-38, vasárnap 33-37 fok között lesznek – olvasható az előrejelzésben.

Megyei előrejelzések

Zalaegerszeg és Zala megye településeinek részletes időjárása

Szombathely és Vas megye részletes időjárása

Veszprém megye településeinek részletes időjárása

Székesfehérvár és Fejér megye részletes időjárása

Dunaújváros és környéke időjárása

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!