Belföld

2015.07.31. 17:27

Vízimentő roadshow

Balaton - Prevenciós roadshow indítását tervezi a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálata (VMSZ), amelynek állomásain sokan ismerkedhetnek meg a legfontosabb vízbiztonsági szabályokkal.

Zalai Hírlap

Mint a szakszolgálat szerkesztőségünkbe eljuttatott sajtóanyagából kiderül, erre az elhatározásra az elmúlt hetek eseményei késztették a vízimentőket, úgy vélik még mindig fel kell hívni az emberek figyelmét a fürdőzés, hajózás, vízen lét alapvető szabályaira.

A VMSZ idén közel 1000 fős aktív tagállománnyal büszkélkedhet, naponta 100- 120 személy áll szolgálatba a strandokon összesen 77 helyszínen , ezenfelül működik a hajós szolgálat, a mentésirányítási központ.

A szolgálat egész nyáron indít vízimentő tanfolyamokat, melyek elvégzését követően biztos munkát kínálnak a fiataloknak a nyári szezonban. Az idei utolsó vízimentő tanfolyamot augusztus 8-án indítják.

Ami a roadshow-t illeti, a szezonból hátralévő időszakban mintegy 20 strandon akarnak megjelenni, köztük Badacsonyban, Balatonföldváron, Balatonfüreden, Keszthelyen, Siófokon, Zánkán, de ott lesznek a szeptember eleji Balatoni Hajókiállításon is Balatonkenesén.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!