Belföld

2016.02.08. 13:27

Vizsgálják, hogyan került a gyilkos rendőrnőhöz a szolgálati fegyver

Vizsgálják, hogy ki és miben hibázott a XVIII. Kerületi Rendőrkapitányságon, ahol az a rendőrnő dolgozott, aki február 9-én délután lőtte agyon magát és 9 éves kisfiát.

Bucsek Gábor, Budapest rendőrfőkapitánya a gyilkosság után tényfeltáró vizsgálatot indított – tudta meg a Velvet a BRFK-tól.

Többek között azért, mert a rendőrnő pestszentlőrinci otthonában szolgálaton kívül, de szolgálati fegyverével ölt.

 

A szolgálati maroklőfegyvert a rendőrök szolgálaton kívül viszont csak külön engedéllyel tarthatják maguknál, derül ki abból a jogszabályból is, amit az Országos Rendőr-főkapitányságtól kaptunk.

A gyakorlatban ez azért összetettebb, éppen ezért szerettük volna megtudni, hogy az engedély mennyi időre vonatkozik és, hogy annak időtartama függ-e a rendőr rendfokozatától, szolgálati helyétől, de ezekre a kérdéseinkre már nem akartak válaszolni.

A Velvet meg nem erősített információja szerint a XVIII. Kerületi Rendőrkapitányság körzeti megbízottját korábban pszichológus írta ki betegszabadságra, kedden reggel azonban felvette szolgálati fegyverét a pestszentlőrinci kapitányságon.

 

A rendőröknek kétévente kell átesniük úgynevezett pszichikai vizsgálaton. Ha alkalmatlan vagy ideiglenesen alkalmatlan minősítést kapnak, azonnal pszichológia gondozás alá kerülnek és mindkét esetben meg kell ismételni a vizsgálatot. A következő körben pedig el is kell dőlnie, hogy mi lesz az adott rendőr sorsa. A jogszabály szerint ugyanis

De kezdettől fogva igyekeznek szűrni: a rendészeti tanintézetekbe is csak úgy lehet bekerülni, ha a jelentkező átmegy a pszichikai alkalmassági vizsgálaton. Erre pedig az ORFK szerint éppen azért van szükség, hogy csak azokból lehessen rendőr,

Korábban a Velvetnek a család szomszédai azt mondták, hogy a rendőrnő és szintén rendőr párja tavaly költöztek az utcába, de a férfi decemberben elhagyta a nőt és fiát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!