Biokertészet

2015.08.24. 13:00

Lekvár rózsasziromból

Zalaegerszeg - Első hallásra talán furcsa, de készíthető akár lekvár is a rózsáinkból.

Fincza Zsuzsa

Fél liter vizet felforralunk, elzárjuk az edény alatt a gázt, a vízbe beleszórunk 20 deka rózsaszirmot és lefedve hagyjuk kihűlni, majd leszűrjük. A kapott teát felmelegítjük, feloldunk benne 20 deka nyírfacukrot, bele tesszük egy kisebb citrom levét, egy apróra vágott kisebb alma húsát, s az egészet kevergetve sűrűsödésig rotyogtatjuk. Még forrón hozzákeverünk egy marék rózsaszirmot és 2 evőkanál mézet majd az egészet gyorsan összeturmixoljuk, kigőzölt üvegekbe töltjük, fejükre állítjuk és így hagyjuk kihűlni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!