Borászat

2014.08.02. 13:53

Zamatos zalai borok - a Bor ünnepe Keszthelyen

A vonyarcvashegyi Papp Családi Pincészet 2013-as évjáratú, száraz Cserszegi Fűszerese lett Keszthely Város Bora - hirdették ki a Zalai Borcégér – Keszthelyi Borünnep szerdai megnyitóján. A már 22. alkalommal megrendezett program még vasárnapig várja a látogatókat.

Keszey Ágnes

Ugyan az időjárás többször közbeszól, hiszen számos programot elmosott az eső, de ez sokakat nem riaszt el attól, hogy ismerkedjenek a zamatos zalai borokkal. A Balaton-parti „Borutcában” 13 pincészet kínálja nedűit, és aki a kóstolgatás közben megéhezik, azt finomabbnál-finomabb ételek is várják. - A Keszthelyi Borcégér a település egyik legkiemelkedőbb rendezvénye, a térségi borászatok legrangosabb seregszemléje; ahol a szakmai tapasztalatszerzésre is mód nyílik, hiszen nemcsak a népes közönség, hanem maguk a borászok is megízlelhetik egymás borait. A több, mint két évtizedes múltra visszatekintő program mára már ismert és keresett, sok visszatérő vendég erre az időszakra időzíti szabadságát, és a Borcégér idejére érkeznek Keszthelyre. Az öt napos Borünnep igazi turistacsalogató eseménnyé vált már – mondta el a szervező Goldmark Károly Művelődési Központ igazgatóhelyettese, Osvald Bálint. Nemcsak a felnőttekre, hanem a gyerekekre is gondoltak a rendezők, hiszen minden nap vannak gyerekprogramok is. A rendezvény zárónapján, vasárnap este hat órakor kézműves játszóház várja a kicsiket- Később a színpadon Farkas Gergő énekes lép fel „Pénz, pia, pajzánság” című műsorával, őt követi a Megarox Társulat és a Bihari cigányzenekar operett és magyar nóta estje, végezetül pedig mindenki táncra perdülhet a utcabálon- akár egy pohár borral a kezében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!