Borosta

2015.05.20. 10:24

Apanapló - A nagy fagyi hazája

A minap kis családommal felkerekedtünk és útra keltünk Szlovénia felé. A Hosszúfalun megrendezett spárgafesztiválra mentünk, de előtte (ha már egyszer útba esik) betértünk Lendvára is.

Horváth-Balogh Attila

A gyerekekkel felgyalogoltunk a várhoz – azt nem mondanám, hogy könnyed mozgásforma volt, de azért sikerült túlélnünk az asszonnyal – majd megkóstoltuk a híres lendvai fagylaltot (arra azért vigyáztunk, hogy ne fagyival kitömött hassal kelljen felkaptatnunk az emelkedőn...). Hát kérem, bementünk a fagyizóba és tátott szájjal jöttünk ki. Két gombócot kértünk csak, de akkora adagot kaptunk a tölcsérbe, ami itthoni fagyimértékkel mérve legalább 4 gombócnak felelt meg, vagy többnek is talán. Igaz, egy „gombóc” egy euróba, azaz nagyjából 300 forintba került, de így is azt mondom, arányaiban több fagyit kap a vevő ott ugyanannyiért, mint itthon, a legtöbb helyen. És finom volt, nem színezték agyon, s ami a legfurcsább, nem kezdett el egy perc múlva folyni. Esztinek annyira megtetszett a dolog, hogy rögtön elkezdett kérlelni: Apa, ugye, ideköltözünk...

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!