Borosta

2016.05.18. 15:06

Apanapló - A tetovált gyerek

Pásztor Zalánt napjában többször is le kell csutakolni. Nem, már nem pisil be és nem is azzal van probléma, hogy malac módjára étkezik. A gyakori súrolásnak prózai oka van, kisfiam ugyanis rendszeresen összefirkálja a testét.

Pásztor András

Persze, hogy filctollal! Olyannal, ami alig jön le róla. Ráadásul a szivárvány minden színét használja a kölök, így aztán alkalmanként úgy fest, mint egy kétlábon járó kifestő. Zalán persze ennek nincs tudatában, saját megítélése szerint komoly művészeti értékkel bírnak a skiccei.

– Apa ezek tetoválások! – adta tudtomra a minap, mikor arról érdeklődtem, miért színezte be magát ismét.

– Ja, most már értem – bólintottam, miközben azon morfondíroztam, hogy a csudába fogom leszoktatni legújabb hóbortjáról.

Pásztor Zalán az általa készített tetoválásokban gyönyörködik (Fotó: Szakony Attila)

Az egész tetkómizéria egy hónapja kezdődött, ám ahogy teltek a hetek, fiam ezirányú érdeklődése nemhogy csökkent volna, inkább még jobban beleásta magát a témába. Először csak lemosható gyerektetkókat kellett felragasztani a testére, aztán két unokanővére, Vivien és Ramóna a tartósabb csillámtetkóval is megismertette Zalánt. Amióta pedig a videómegosztón látta, hogyan készül az igazi, lemoshatatlan tetoválás, azóta minden reményünk elszállt.

– Apa, az igazi tetkót tűvel csinálják, amit belemártanak a festékbe és beszúrják a bőröd alá – oktatott a kiscsoportos, aki egyébként mostanában úton-útfélen leszólítja az embereket, persze, csak azokat, akiknek tetoválása van.

Zalán folyamatosan alkot. A múltkor nekem is készített egy motívumot.

– Apa, gyere be a szalonba és feküdj fel az ágyra – utasított, miközben felhúzta ötujjas téli kesztyűjét. – Most lefertőtlenítem a bőröd – magyarázta, miközben anyja kézi permetezőjével némi vizet fröcskölt rám. – Most maradj nyugodtan, kicsit fájni fog, de ki lehet bírni – mondta, s azzal elkezdte satírozni a bőrömet.

– Apa, neked miért nincs igazi tetkód?! – vont kérdőre később Zalán.

– Mert az butaság – zártam volna rövidre a beszélgetést.

– Nem apa. Rosszul tudod. Az nem butaság. Az vagányság. Ha majd nagyfiú leszek, én is vagány leszek és akkor nekem is lesz igazi tetkóm.

– És mit varratnál magadra, drága kisfiam?

– Egy lovacskát a hátamra, egy nagy szörnyet a pocakomra és egy Tescót a kezemre!

– Tescót???

– Apa, persze, hogy azt. Ott egy csomó meglepetést lehet vásárolni...

Címkék#apanapló

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!