Borosta

2015.06.03. 13:56

Három gengszter bőrébe bújhatunk a legújabb GTA-ban

Talán az idei év legjobban várt PC-s játéka volt a Grand Theft Auto sorozat ötödik része, ami ezúttal három bűnözői karaktert és egy izgalmas történetet kínál.

Pásztor András

Aki ismeri a GTA-sorozatot az pontosan tudja, hogy a játék egyik legnagyobb erénye a végtelen szabadság. A fő- és mellékküldetéseken túl, alapvetően oda megyünk, azt tehetünk, amit akarunk. A pálya nagysága óriási, a fejlesztők tulajdonképpen Los Angelest és a környező vidéket képezték le. Ezúttal ráadásul nem is csak egy karakter, hanem mindjárt három különböző bűnöző bőrébe bújhatunk.

Franklin igazi utcagyerek, a gettó szülötte, így fineszben nincs párja. Ő nem igazán válogatós, ha pénzkeresetről van szó, a kocsilopástól kezdve a fegyveres rablásig mindent bevállal.

Michael leginkább egy kiöregedő olasz maffiózóra hajaz, akinek ugyan van mit a tejbe aprítania, de újabb és újabb stiklik elkövetésével a család jövőjére is gondol.

Trevor egy igazi pszichopata, ha bekattan – és ez elég gyakran előfordul – se Istent, se embert nem néz.

A játék során a három karakter mindegyikét lesz alkalmunk irányítani, de mi magunk is váltogathatunk a személyek között.

Mint azt már írtam a terület hatalmas, így rengeteg időt töltünk majd különféle járműveken, a kerékpártól kezdve, az autókon át, a repülőgépekig bezárólag. Ám ha bele-ununk a küldetésekbe és egy kis szabadidőre vágyunk, akkor sem kell kikapcsolni a programot, a fejlesztők egy sor minijátékkal turbózták fel a GTA ötödik részét. Ennek megfelelően teniszezhetünk, dartsozhatunk, de elmehetünk borbélyhoz, varrathatunk egy csomó tetoválást és a ruhatárunkat is újragondolhatjuk. A játék a fegyverek terén sem szűkölködik a sima pisztoly mellett, félautomata fegyver, mesterlövészpuska és még tucatnyi gyilkos eszköz áll rendelkezésünkre.

A GTA V a generáció legjobb játéka, ehhez nem férhet kétség. A legteljesebb világ, amit valaha fejlesztők alkottak. Ez az a játék, amit munkából hazaérve beraksz a gépbe, majd a fotelben hátradőlve kikapcsolódsz, nem törődve azzal, hogy a főnök megint ordibált a munkahelyen, hogy tele a szemetes, s hogy a család moziba akar menni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!