Borsfa

2016.06.01. 10:07

Dutrafüstben - A gyerekek a magyar traktor bűvöletében

Borsfa – A közelmúltban a Bánfai Gépgyűjteményben tettek látogatást a nagykanizsai Bolyai János Általános Iskola 5. A osztályos tanulói, összesen 28 gyermek.

Horváth-Balogh Attila

Mint azt Bánfai Adrienntől, a gyerekek történelemtanárától és a gépgyűjtemény egyik tulajdonosától megtudtuk, úgy gondolta: a hon- és népismeret oktatásában bőven van helye a legendás magyar traktormárka, a Dutra megismertetésének. A látogatást megelőzte egy szakmai óra az iskolában, ahol a magyar gépgyártás virágkorába nyújtott bepillantást a gyerekeknek. A nagy érdeklődésre való tekintettel vetődött fel egy borsfai, gyakorlati látogatás ötlete, amit támogatott Pintér Szilvia osztályfőnök.

– Sok programmal készültünk édesapámmal, Bánfai Zsolttal a diákok látogatására – hallottuk Adrienntől. – A gyerekeknek ötfordulós csapatversenyt szerveztünk, ahol a Dutráké volt a főszerep, továbbá traktorindításra és vezetésre is sor került, ahol egyenként ülhettek a gyerekek Dutra-ülésbe és élhették át a „dutrás érzést".

– Úgy vélem, kis vendégeink sokat tanultak, többen is jelezték, hogy június 25-én, a VI. Veterán Gép és Dutra Találkozón ott a helyük – mondta végül Bánfai Adrienn.

Címkék#Borsfa

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!