Bulivan

2011.07.08. 13:32

Nagy buli készül a szomszédban! Hamarosan kezdődik az Alterába!

A soproni Volt után az idén már második alkalommal megrendezésre kerülő Alterába tekinthető a nyugat-magyarországi régió legnagyobb könnyűzenei fesztiváljának. A négy naposra bővült körmendi rendezvény július 21-én kezdődik a Rába Park Szabadidőközpontban.

Gyuricza Ferenc


A fesztivál két színpadán közel harminc zenekar ad koncertet, köztük a hazai élvonal olyan kiválósádai, mint a Tankcsapda, a 30Y, a Heaven Street Seven, a Vad Fruttik, a Pál Utcai Fiúk,a Copy Con és a Kiscsillag.



Látható lesz továbbá a reggae hazai zászlóshajója, a Ladánybene 27, a punk-rock fenegyerekének számító Alvin és a Mókusok, a néhány hónapja új felállásban dolgozó Kowalsky meg a Vega, vagy a régió egyik legnépszerűbb együttese, az Ocho Macho. A rockzene kedvelői számára a Depresszió fellépése jelenthet még vonzerőt, a rockabilly híveinek a Mystery Gang és Ed Philips zenél, az ír kocsmazene műfaját pedig a Firkin és a Paddy and the Rats képviseli. Az országos hírnévre szert tett formációk mellett néhány feltörekvő zenekar, így a Mantra Porno, a Jurij, az Anonym Projekt, a Közhelyek, a Blacksound, a Ted’s Village, a Soulwave, a Jóindulat és a Lunchbox is lehetőséget kap. A nemzetközi mezőnyt az Ausztriából érkező Lunaffair képviseli, amely a Rammstein nyomdokain haladva produkál izgalmas és progresszív zenét.

 

A fesztivál szervezőinek szándéka szerint szeretnék megőrizni a Rába-part csodálatos környezetét, ezért az idén nagyobb hangsúlyt fektetnek a szelektív hulladékgyűjtésre. Azokat a fesztiválozókat, akik külön válogatják a szemetet, kisebb ajándékokkal jutalmazzák. A környezettudatosság jegyében növelik a mobil illemhelyek számát, ezekből az első fesztiválhoz képest négyszer annyi lesz majd a rendezvény területén. Az Alterába ötletgazdája, Hegedűs László azt is hozzátette: a fesztivál vászon karszalagjai - hazánkban egyedülálló módon - balesetbiztosítást is jelentenek a rendezvényen szórakozók számára. Fontos azonban, hogy a fesztivál területén kívül található strandon mindenki csak a saját felelősségére mártózhat meg a Rába hűs hullámaiban.

 

 

 További zalai programok itt!

 Fesztivál 2011 - Minden egy helyen

 További zenei hírek itt!

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!