Bulivan

2012.02.01. 13:12

Made in Hollywood-díjat kapott A némafilmes

A Golden Globe és a hollywoodi színészcéh (SAG) elismerése után a frissen alapított Made in Hollywood-díjat is elnyerte A némafilmes című Oscar-jelölt francia produkció.

MTI

A díjat kedden, egy nappal Hollywood születésének 125. évfordulója előtt nyújtották át a film stábjának Los Angelesben. A Made in Hollywood-díjjal a Los Angelesben forgatott kiemelkedő produkciókat kívánja elismerni a filmváros - ismertette a helyi KABC televízió honlapja (abclocal.go.com/kabc).
   
Michel Hazanavicius, a film francia rendezője nagy megtiszteltetésnek nevezte a díjat.


A némafilmes című produkciót, amely Hollywood húszas éveinek végén játszódik és témája a némafilmgyártás alkonya, teljes egészében Hollywoodban forgatta le Hazanavicius. Az idei kilenc Oscar-jelölt alkotás közül egyedül A némafilmes készült az első kockától az utolsóig az álomvárosban.
   
Százhuszonöt éve, 1887. február 1-jén jegyeztette be birtokát Hollywood néven egy Los Angeles-i telekkönyvi hivatalban Harvey Wilcox. A földdarabról akkor még senki nem sejtette, hogy később világszerte egyenlő lesz a film fogalmával.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!