Bulivan

2012.03.17. 09:18

Elárverezik a Lugosi Béla-féle Drakula filmklaszikus plakátját

Ritka és értékes moziplakátok kerülnek árverésre a hónap vége felé az Egyesült Államokban: a különleges gyűjteményre egy Pennsylvania állambeli padlásszobában találtak rá.

MTI

A Hollywood aranykorából származó 33 plakát a becslések szerint legkevesebb 250 ezer dollárt - mintegy 56 millió forintnak megfelelő összeget - hozhat a konyhára a március 23-ai árverésen.
   
A ritka és értékes falragaszokra egy pennsylvaniai padlásszobában bukkantak: jelenlegi gazdájuk egy őszi aukción vásárolta meg őket, és nagyjából 30 ezer dollárt fizetett az akkor még tapétaragasztótól összetapadt plakátokért.


A névtelenségbe burkolózó tulajdonos a Texas állambeli Heritage Auctions gondjaira bízta a papírhalmot, amelyet végül több hetes munkával sikerült szétválasztani. Az aukció legizgalmasabb tétele várhatóan a Lugosi Béla főszereplésével készült Drakula című filmklasszikus 1931-es plakátja lesz.
   
Nicolas Cage amerikai színész 2009-ben 310 ezer dollárért adott el egy ugyanilyen példányt .



Minden, ami film

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!