Bulivan

2017.06.23. 18:25

A Petróleumlámpától a Gyöngyhajú lányig

SZOMBATHELY Mindenki emlékszik? Magyarországon az Omega használt először szintetizátort, méghozzá 1973-ban és nem más zenélt az "új" hangszeren, mint Benkő László.

ZH-információ

A Kossuth-díjas és Liszt Ferenc-díjas billentyűs neve összeforrt a legendás rockzenekar, az Omega nevével - de soha nem felejtette el szülővárosát, Szombathelyt. Mindig szívesen jön haza zenélni. Legalább annyira várja a július 22-ei fellépést, mint a közönség.

Van is mire várni, hiszen az Omega mindig különleges produkciót hoz. Legutóbb öt éve játszottak Szombathelyen, akkor szimfonikus hangzással varázsoltak, most pedig a helyszín (is) nagyon különle ges lesz: az Emlékmű-dombon adnak koncertet. Azt ígéri az Omega, hogy előnyben részesítik a kultikus dalokat. Számíthat a közönség a Gyöngyhajú lányra, a Petróleumlámpára, a Nem tudom a nevedre, az Égi vándorra, az Ezüst esőre és a többi felejthetetlen dallamra.

Benkő László szívesen zenél Vasban Fotó: Időben A Holnapért

Akinek marad még energiája (és nem reked be teljesen az Omega koncertjén), annak másnap is érdemes az Emlékmű-dombnál tölteni az estét - újabb legendák lépnek színpadra. Demjén Ferenc ad nagy koncertet. Az igazi rajongók biztosan tudják, hogy Demjén Rózsi 1970-ben mutatta meg először tehetségét szövegíróként: a Jöjj vissza, vándor című dallal debütált. Valószínűleg ez is felcsendül a szombathelyi koncerten, július 23-án. Aznap egy újraéledő legendának is szem- és fültanúja lehet a közönség: színpadra lép az Emelet Projekt, amely az egykori Első Emelet zenekar ma is aktívan muzsikáló két volt tagja, Patkó Béla Kiki és Berkes Gábor új formációja. A legendákat igazi mulatós este vezeti fel: július 21-én a mulatós zene koronázatlan királyai érkeznek az Emlékmű-dombhoz. A 3+2, MC Hawer és a Tekknő, Matyi és a Hegedűs, Márió, a harmonikás és Rony. Így lesz kerek az Emlékmű-Fest.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!