Bulivan

2014.07.23. 15:20

A rock élő legendái - Nemzetközi, osztrák és magyar fellépőkkel a határ mentén

Bildein - Családias légköre és programkínálata egyaránt vonzóvá teszi a Bildeinben, vagyis az osztrák-magyar határ közvetlen szomszédságában megrendezendő Picture On fesztivált.

Gyuricza Ferenc

Bildein egy kedves osztrák település, tipikus burgenlandi falucska, amelyet évente egyszer ellepnek a szórakozni és kikapcsolódni vágyó fiatalok. Az alig több, mint háromszáz lakosú település a házigazdája a másfél évtizedes múltú Picture On zenei fesztiválnak, amely műfaji változatosságot és minőséget is képvisel a nemzetközi palettán. A felvezető programmal együtt általában háromnapos fesztivál programjában minden évben szerepel néhány nemzetközi hírű előadó, mellette pedig osztrák és magyar közreműködők teszik teljessé a kínálatot.

Az idei Picture On augusztus 8-9-én várja látogatóit, ám ezúttal is lesznek előnapi, felvezető programok. A pénteki húzónevek közt találjuk a legendás hard-rock formációt, a Nazareth zenekart, amely eredeti énekese, a betegsége miatt visszavonult rekedtes hangú Dan McCafferty nélkül is képes azt a különös atmoszférát koncertjein megteremteni, ami korábban is jellemző volt rájuk. Szintén péntek este ad koncertet Bildein központjában a dallamos rock fenegyereke, a nyolcvanas évtizedben még a Guns N' Roses trónját is veszélyeztető Skid Row.

A dallamos rockot játszó Skid Row a nyolcvanas években a Guns N' Roses trónját is veszélyeztette. Fotó: Archív

Szombaton a grunge korszak egyik túlélője, a Life Of Agony lesz a főzenekar, mellé olyan aktuális sztárokat vonultatnak fel, mint a 2011-es és a 2013-as Szigeten is hengerlő Triggerfinger vagy a német Bonaparte. A magyar színeket a pénteken fellépő Ivan & The Parazol, a szombaton koncertező Anima Sound System és a csütörtöki nulladik napi nyitópartin játszó vasi Soulwave képviseli.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!